Sziasztok!

Úgy gondolom, ez a téma mindenkit érint. Hisz nem vigyázunk eléggé a környezetünkre és itt most legfőképp a vízre gondolok. Rengeteg szemetet dobálnak az emberek a természetes patakokba, tengerbe, tavakba. Vajon miért nem tudjuk megbecsülni azt amink, van? Azt, ami az élethez feltétlenül szükséges, hisz vízre a Föld összes élőlényének, növényének szüksége van. 

Jómagam nem tartozom azon lelkes környezetvédők sorába, akik ha kell, kiláncolják magukat és tüntetnek, én inkább a csendesebb vagyok és inkább a családom és az ismerőseim körében próbálok egy kicsit mindenkit arra kérni, hogy legyünk figyelmesek ne csak egymással, hanem a környezetünkkel is. Rengeteg csodálatos élőlény él a vízben, akik ha mi azt mérgezzük, sajnos elpusztulnak. Pedig a halak, delfinek, bálnák, medúzák...stb., mind ugyanolyan élőlények, mint mi bár nem olyan fejlettek, de maguk nemében mind csodálatos. 

Hisz gondoljunk csak arra, ha olaj folyik a tengerbe vagy mikor a húsüzem beleeresztette a vért a patakba. Ez szerintem senkinek nem jó, és úgy gondolom, hogy a mindennapi nagy rohanásban elfeledkezünk arról, ami fontos. Semeddig sem tart, míg a szemetet oda tesszük ahová való. A falusi nagy szemétszedések alkalmával megtapasztaltam, hogy mi emberek miket vagyunk képesek a patakba dobálni. Hihetetlen számomra, hogy a régi hűtő, hordó.... miért ott köt ki? Kinek kényelmes az, ha oda dobja és nem máshová?

Vízzel főzzük az ételt, rengeteg vizet iszunk, a növényeket öntözzük vele és még sorolhatnám, mégsem tudjuk igazán megbecsülni. Néha csak egy pillanatra gondolkozzunk el azon, hogy milyen lenne az életünk a víz nélkül. Szárazságban, növények nélkül ahol az állatok elpusztulnak, ahol a víz már ténylegesen kincset ér, mert nem lesz belőle sok.

Egy kis odafigyeléssel mi is tehetünk azért, hogy ez ne legyen így. Bár a hatalmas olajcégeket nem mi irányítjuk, de a kis törődés is törődés. Nem bírálok senkit és tudom, hogy sokan vagyunk, akik valóban igyekszünk odafigyelni a környezetünkre.  Ezért nem szeretném, ha bárki ezt a posztot támadásnak venné. Ez egyéni vélemény és tudom, hogy nem mindenki ért egyet. De ha csak egyvalaki elolvassa, és úgy érzi, hogy van benne valami már megérte.